Roei expeditie 2021

Mediterranean Rowing Expedition

Een legendarische roeireis van duizenden kilometer. Het doel: de eerste €125.000 inzamelen voor het Prinses Beatrix Spierfonds en onderzoek naar HMSN. Dat is gelukt!

2021 MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

2021 MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

2021 MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

2021 MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

Gibraltar – Tropea

1 roeiboot. 4 man.
70 dagen.

In zeventig dagen roeiden wij van Gibraltar naar Zuid-Italië. De spelregels: langs de kust en over open zee, geheel op eigen kracht. Het team werd aangevoerd door captain Peter Arensman en de roeiboot was speciaal geprepareerd door oceaanroeier Ralph Tuijn.

Om deze bizarre tocht tot een goed einde te brengen roeide het team in toerbeurten. Hoofdsponsor Carl Denig had het team gedurende de reis uitgerust met passende kleding waarmee deze uitputtingsslag kon worden doorstaan.

Dankzij deze inspanning en alle mooie donaties aan Musles for Research is in de zomer van 2021 ruim €125.000 opgehaald en daarmee is het LUMC recent begonnen met het onderzoek naar de spierziekte HMSN.

Het gehele HMSN onderzoek gaat vier jaar duren en kost € 450.000. De komende tijd gaan we ons best doen om de resterende € 325.000 bij elkaar te krijgen.

Team

In de roeisporen van de Grieken en Romeinen.

Captain Peter en de teamleden waren zeker niet de eerste roeiers die de Middellandse Zee trotseerden. Ze gingen terug in de tijd en hebben net als de reizigers uit de oudheid dagenlang, in de brandende zon en op pure spierkracht, de Middellandse Zee getrotseerd.

€ 125.000,-

Opgehaald voor het Prinses Beatrix Fonds

Rose: Meer dan een roeiboot

Een prachtexemplaar met inhoud.

Als iemand kan roeien dan is het meervoudig oceaanroeier Ralph Tuijn. Hij roeide meerdere malen de Atlantische Oceaan over en heeft de langste solo-roeitocht (19.500 km) op zijn naam staan. Het team van de Mediterranean Rowing Expedition trotseerde dan ook met een goed gevoel de Middellandse Zee, wetende dat Ralph de roeiboot speciaal voor deze uitdaging heeft geprepareerd.

De roeiboot had plek voor vier roeiers en was uitgerust met de modernste apparatuur. Zo werd de positie van de roeiers meerdere malen per dag via satelliet doorgegeven. Onderweg konden de teamleden met het thuisfront communiceren en met schepen in de omgeving. De elektriciteit werd opgewekt met zonnepanelen en de energie werd opgeslagen in batterijen.