Mountainbike expeditie 2025

Great Divide Mountain
Bike Route

Deze route is de meest erkende en belangrijkste onverharde fietsroute in de Verenigde Staten, zo niet de wereld. De route van 4.339 km doorkruist de Continental Divide van noord naar zuid, beginnend in Banff, Alberta, Canada en eindigend bij de grens tussen de VS en Mexico in Antelope Wells, New Mexico.

2025 GREAT DIVIDE MOUNTAINBIKE ROUTE- 

2025 GREAT DIVIDE MOUNTAINBIKE ROUTE- 

2025 GREAT DIVIDE MOUNTAINBIKE ROUTE- 

2025 GREAT DIVIDE MOUNTAINBIKE ROUTE- 

Banff – Antelope Wells

De rit van je leven.

Peter Arensman gaat samen met een team van sportieve fietsers in vijftig fietsdagen de route rijden door woestijnen, bossen, valleien, ravijnen, hooggebergte en wildernissen. De tocht voert grotendeels over dirt- en gravelroads met een zwaar beladen mountainbike. De route is nauwelijks gemarkeerd en zij zullen met behulp van kaartenset, gps-appartaat en kilometerteller door het gebied navigeren.

Deze ultieme fietsroute, die zijn gelijke niet in Europa kent vergt extreme fysieke en mentale inspanning. De overnachtingen vinden grotendeels plaats in de natuur door te gaan (wild)kamperen. Onderweg hopen zij op leuke ontmoetingen met lokale bewoners en offroad reizigers en er is een kans dat zij oog in oog te staan met een grizzlybeer.

2025

Het laatste event.

In dit jaar is het HSMN onderzoek hopelijk in een ver gevorderd stadium en zal wederom alles op alles gezet worden om de financiering rond te krijgen.

In totaal 4.916 km en 44.850 hoogtemeters in vijftig fietsdagen, met de Great Divide Mountain Bike Route als rode draad. Hoogste punt: Indiana Pass, ­Colorado (3.630 m).

n.t.b.

Doel van de expeditie.

Team

Peter Arensman

Endurance sporten zijn al lang onderdeel van mijn leven. Ik heb veel gehiked, vijf marathons gelopen, ik ben roeiend de Noordzee overgestoken en ik heb de Mt. Everest beklommen.