Skip to main content

Dag 23

Morgen (maandag) ochtend steken wij tussen 05.00 en 06.00 van wal

Precies een week geleden kwamen we na een slopende tocht van 40 uur aan op Ibiza. In de overheersende oostenwind was het ons gelukt een “window” te vinden waarin de oversteek van het Iberisch schiereiland naar het eerste eiland van de Balearen lukte. Vol goede hoop wachtten wij op de volgende windstille periode of het draaien van de wind om de reis te kunnen vervolgen.
Echter kwam deze niet, met uitzondering van een wind arme donderdagochtend waarin we de Rose naar de meer oostelijke haven van Santa Eulalia konden roeien.
De hele week bleven wij noodgedwongen aan land wat ons een mix van emoties opleverde. Aan de ene kant wilden we Ibiza zo snel mogelijk verlaten om op tijd in Athene aan te komen. Aan de andere kant zaten we “ vast” op één van de mooiste plekken van Europa, maar was het moeilijk daarvan te genieten.
Gelukkig lijkt aan deze paradox nu een einde te komen. We hebben een periode van minimaal 24 uur nodig om Mallorca te bereiken en deze lijkt er nu aan te komen. Morgen (maandag) ochtend steken wij tussen 05.00 en 06.00 van wal (stiekem de avondklok overtredend) en hopen dan ergens in de nacht van maandag op dinsdag op Mallorca aan te komen.
Veel langer had de noodgedwongen roei lockdown niet moeten duren want het zorgvuldig opgebouwde roei eelt op onze handen begint te verdwijnen.

Ontvang 10% korting

Bestel je nieuwe gear online bij Carl Denig en ontvang 10% korting. Daarnaast doneert Carl Denig 10% van iedere aankoop aan Muscles for Research.
Shop nu

LIVE TRACKING