Skip to main content

Dag 30

09:45

Na een week noodgedwongen op Ibiza vast hebben gezeten wegens aanhoudende oostenwind, dreigt nu hetzelfde te gebeuren op Menorca. De komende twee dagen ziet het weer er goed uit, echter hebben we een aangesloten periode van minimaal 80 uur met gunstig weer nodig om veilig Sardinië te bereiken.
De weersvoorspellingen geven nu een periode aan van maximaal 48 uur met gunstig weer. Dan wakkert de oostenwind weer aan naar windkracht 4 a 5 en zou ons terug blazen naar het westen. Het risico bestaat van een langer verblijf op zee zonder dat we ergens de wal kunnen bereiken maar wel in slecht weer terecht komen. Dit risico willen we niet lopen, dus vandaag hebben we een dramatisch besluit genomen: we roeien terug naar de kust van Spanje. Vanmiddag om 16.00 steken we van wal en dinsdagochtend 10 uur hopen we in Palamos aan te komen, zo’n 120 kilometer ten noorden van Barcelona. Dan willen we een dag rusten en dan op donderdag proberen we in 40 uur naar Marseille te roeien. En dan??
We weten het niet, maar alsnog zouden we via de Rivièra en Corsica alsnog Zuid Italië kunnen bereiken. Dit betekent wel 1.000 kilometer extra roeien om Athene te bereiken en of we dat gaan halen in de geplande 10 weken is de grote vraag! En uiteraard een uitdaging waar we voor gaan!

LIVE TRACKING

Ontvang 10% korting

Bestel je nieuwe gear online bij Carl Denig en ontvang 10% korting. Daarnaast doneert Carl Denig 10% van iedere aankoop aan Muscles for Research.
Shop nu