Ontstaan vanuit de passie voor avontuur en de noodzaak van onderzoek.

Vanuit die kern is Muscles for Research ontstaan. De komende vier jaar zetten we onze spieren in om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte HMSN. 100% van de donaties gaan naar het Prinses Beatrix Spierfonds.

Vorige uitdaging

Mount Everest Expedition

Op dit moment

Mediterranean Rowing Expedition

Volgende uitdaging

Binnenkort meer

MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

Muscles

Een roeitocht van zeventig dagen met acht stops.

Door tot het uiterste te gaan laten we zien wat we waard zijn. Aan onszelf én aan elkaar. Daarom gaat Muscles for Research met de Mediterranean Rowing Expedition de strijd met Middellandse Zee aan. En dat helemaal op eigen kracht, langs de kust en over open zee. 10.000 roeibewegingen per dag. Deze slopende roei-expeditie start in Gibraltar en eindigt in Athene.

Research

DNA bepaalt.

Dat is helaas een feit en onderzoek is hard nodig. Deze keuze voor het goede doel is tot stand gekomen omdat een van de deelnemers een familielid heeft die aan de erfelijke spierziekte HMSN (hereditaire motorische en sensorische neuropathie) lijdt. Deze aandoening tast de zenuwen aan en daardoor worden de spieren steeds zwakker. De oorzaak van HMSN is onbekend en de ziekte is nog niet te genezen.

Lees meer

Initiatiefnemer

Peter Arensman is een echte buitensporter en beklom drie jaar geleden de Mount Everest. HMSN komt voor in zijn familie.

“Omdat de spierziekte HMSN in mijn familie voorkomt, ben ik mij erg bewust van het belang van sporten. Beweging is voor mij onmisbaar. Als iets het waard is om je voor in te zetten – dan is dit het wel.