Powered by
Tracker

Live Tracking

Video

Video

Photo's

Photo’s

MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

MEDITERRANEAN ROWING EXPEDITION 

Gibraltar – Cyprus

1 roeiboot. 4 man.
3000 kilometer.
70 dagen.

In zeventig dagen roeiend van Gibraltar naar Athene. De spelregels: langs de kust en over open zee, geheel op eigen kracht. De deelnemers van de Mediterranean Rowing Expedition maken het mogelijk. Het team wordt aangevoerd door captain Peter Arensman. De roeiboot is speciaal geprepareerd door oceaanroeier Ralph Tuijn.

De roei-expeditie voert de deelnemers langs Cartagena, Albaida, Ibiza, Mallorca, Sardinië, Malta, Sicilië, Puglia en Athene. Om deze bizarre tocht tot een goed einde te brengen roeit het team in toerbeurten. Hoofdsponsor Carl Denig zal het team gedurende de reis adviseren en uitrusten met passende kleding waarmee deze uitputtingsslag kan worden doorstaan.

Team

In de roeisporen van de Grieken en Romeinen.

Captain Peter en teamleden Ian, Robert en Luuk zijn zeker niet de eerste roeiers die de Middellandse Zee trotseren. Ze gaan terug in de tijd en zullen net als de reizigers uit de oudheid dagenlang, in de brandende zon en op pure spierkracht, de Middellandse Zee oversteken. Wie van deze avonturiers sponsor jij?

Peter Arensman (vaste crew, on board)

Endurance sporten zijn al lang onderdeel van mijn leven. Ik heb veel gehiked, vijf marathons gelopen, ik ben roeiend de Noordzee overgestoken en ik heb de Mt. Everest beklommen. Maar als iets het waard is om je voor in te zetten, dan is dit het wel.

Sponsor mij

Robert Diederik (vaste crew on board)

Ik ga mee vanwege een gentlemen’s agreement. Peter zocht de beste zeeroeiers van Nederland voor deze expeditie en kwam bij mij uit. Ik heb hem de hand geschud: succes verzekerd.

Sponsor mij

Luuk Arensman (support crew, on board)

Ik ben avontuurlijk ingesteld dus om op zo’n jonge leeftijd deze tocht te maken is een once in a lifetime. Deze reis vraagt enorm veel van je lichaam. Maar omdat mijn broertje deze spierziekte heeft ben ik extra gemotiveerd om mee te doen.

Sponsor mij

Peter Lindeman (support crew, on board)

Wat gebeurt er als een goede vriend en roeimaatje je op zeer korte termijn vraagt ​​om mee te doen aan een Mediterrane Roei-expeditie? Natuurlijk zeg je JA! Vooral omdat het niet alleen een roei-uitdaging is, maar omdat het voor een zeer goed doel is. Geld inzamelen voor onderzoek naar de spierziekte HMSN! Ik vind het heerlijk om hiervoor mijn spieren voor in te spannen, wetende hoe belangrijk sport en gezondheid zijn voor mij, mijn familie en vrienden. Dus doneer en deel dit deze mooie actie!

Sponsor mij

Ward van der Graaf (support crew)

Avontuur en buitensport zijn op mijn lijf geschreven. Ik ben dan ook al jaren lid van de Scheveningsche Roeivereniging en toen Peter vroeg of ik mee wilde doen aarzelde ik geen moment om aan boord te komen voor de tocht der tochten. Het feit dat we geld bij elkaar roeien voor het Prinses Beatrix Spierfonds maakt de uitdaging alleen maar mooier! Godspeed and following winds

Sponsor mij

Ian van Haaren (support crew)

Deze expeditie is een bijzonder avontuur. Het leven begint pas echt buiten je comfortzone. Ik vind het belangrijk dat er een grotere bekendheid komt van spierziektes en om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar betere behandelmethoden.

Sponsor mij

€ 112.500,-

Het doel van de expeditie

Rose: Meer dan een roeiboot

Een prachtexemplaar met inhoud.

Als iemand kan roeien dan is het meervoudig oceaanroeier Ralph Tuijn. Hij roeide meerdere malen de Atlantische Oceaan over en heeft de langste solo-roeitocht (19.500 km) op zijn naam staan. Het team van de Mediterranean Rowing Expedition trotseert dan ook met een goed gevoel de Middellandse Zee, wetende dat Ralph de roeiboot speciaal voor deze uitdaging heeft geprepareerd.

De roeiboot heeft plek voor vier roeiers en is uitgerust met de modernste apparatuur. Zo wordt de positie van de roeiers meerdere malen per dag via satelliet doorgegeven. Onderweg kunnen de teamleden met het thuisfront communiceren en met schepen in de omgeving. De elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen en de energie wordt opgeslagen in batterijen.