Muscles for Research is ontstaan vanuit de passie voor avontuur en de noodzaak van onderzoek.

De komende vier jaar zetten we onze spieren in om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte HMSN. In 2021 zijn we de middellandse zee overgeroeid en hebben we samen 125.000 euro opgehaald. Een fantastisch begin want met dit geld is het LUMC recent begonnen met onderzoek naar HMNS.

Challenge accepted

HMSN (hereditary motor and sensory neuropathy) is een erfelijke spierziekte waar geen medicijnen voor zijn en waarvan de oorzaak onbekend is. Deze aandoening tast de zenuwen aan en daardoor worden de spieren steeds zwakker.

Door met de expedities tot het uiterste te gaan laten we zien wat we waard zijn. Aan onszelf én aan elkaar. Daarom gaat Muscles for Research met verschillende expedities de strijd met HMNS en proberen we in vier jaar €450.000 inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek. De huidige onderzoeken zien er veelbelovend uit en dat moet worden doorgezet.

De opbrengst van de donaties gaat via het Prinses Beatrixfonds naar het goede doel.

Het goede doel
2021 Roei Expeditie

2021 Roei expeditie

Middellandse zee roei expeditie

2022 Gala

2023 Gala

Exclusief benefietgala

Mountain Bike USA

2024 Mountainbike expeditie

Great Divide Mountain Bike Route USA

2023 MUSCLES FOR RESEARCH CHARITY GALA – 

2023 MUSCLES FOR RESEARCH CHARITY GALA – 

2023 MUSCLES FOR RESEARCH CHARITY GALA – 

2023 MUSCLES FOR RESEARCH CHARITY GALA – 

2023 Muscles for Research Charity Gala

Een bijzondere en onvergetelijke avond.

Om in 2023 dichterbij het totale streefbedrag van € 450.000 te komen, organiseert Muscles For Research op 16 september een charity gala diner in The Harbour Club Den Haag voor het onderzoek naar HMSN. Een bijzondere avond bestaande uit acrobatiek en muziek. Acrobatiek symboliseert de ultieme vrijheid van bewegen, een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is.

Tafel reserveren

Initiatiefnemer

Peter Arensman is een echte buitensporter en beklom vier jaar geleden de Mount Everest. Zijn zoon kreeg de diagnose HMSN.

“Endurance sporten zijn al lang onderdeel van mijn leven. Ik heb veel gehiked, vijf marathons gelopen, ik ben roeiend de Noordzee overgestoken en ik heb de Mount Everest beklommen. Omdat de spierziekte HMSN in mijn familie voorkomt, ben ik me bewust geworden van hoe belangrijk sporten voor mij is. Onmisbaar zelfs. Ik kan me geen leven zonder sport voorstellen. Mensen die niet sporten omdat ze dat niet kunnen maar wel willen – vreselijk. En dat is precies de reden dat ik me inzet voor onderzoek naar deze ziekte.”

Sponsoren

Maak het verschil